Studiedagen & lezingen

Met enige regelmaat ontvangen wij verzoeken voor het verzorgen van studiedagen en lezingen. De onderwerpen concentreren zich rond de thema’s als leraarschap, ondernemendheid in het onderwijs, filosofische beschouwingen omtrent leren en doceren, en een eigentijdse blik op nieuwe media in de klas. Het varieert van openingen van een congres, kritisch meedenken voor een advies of onderzoek, tot creatieve workshops met docenten of ouders.

We jagen graag de discussie aan of we gaan in gesprek over de boeken en ideeën op deze website zijn verzameld. Verwacht geen urenlange academische uiteenzetting van filosofische concepten,  wel is het mogelijk de theoretische of filosofische inzichten te vertalen naar concrete situaties of een specifieke schoolcontext – om daar met de betrokkenen een inhoudelijk gesprek over aan te gaan. Problemen, vragen of toekomstprogramma’s kunnen worden getoetst aan filosofische bronnen. Nieuwe inzichten kunnen worden geboden. Deelnemers kunnen wat betreft hun gangbare ideeen even aan het wankelen worden gebracht.

Mocht dit u wat lijken voor uw eigen evenement, neem dan even contact op. We denken graag mee en verzorgen een bijdrage op maat.

Geef een reactie