Studiedagen & lezingen

Met enige regelmaat ontvangen wij verzoeken voor het verzorgen van studiedagen en lezingen. De afgelopen jaren hebben we al veel ervaring opgedaan bij studiedagen op scholen, tijdens creatieve bijeenkomsten bij onderwijsinstellingen en met workshops en lezingen op onderwijscongressen. De onderwerpen concentreren zich rond de thema’s als leraarschap, ondernemendheid in het onderwijs, filosofische beschouwingen omtrent leren en doceren, en een eigentijdse blik op nieuwe media in de klas. Uiteraard verwijzen we daarbij naar belangrijke boeken die ook op deze site zijn geplaatst.

We jagen graag de discussie aan of we gaan in gesprek over de boeken en ideeën die we op deze website verzamelen. Verwacht geen urenlange uiteenzetting van filosofische beschouwingen, verwacht ook geen makkelijk toepasbare of hapklare methoden. Wel is het mogelijk juist de theoretische of filosofische inzichten te vertalen naar concrete situaties of een specifieke schoolcontext – om daar met de betrokkenen een inhoudelijk gesprek over aan te gaan.

U kunt vrijblijvend contact op nemen via info@onderwijsfilosofie.nl . We nemen in dat geval zo spoedig mogelijk contact met u op.

Geef een reactie