Over onderwijsfilosofie

De redactie en vormgeving van deze website is sinds eind 2015 volledig in handen van Eke Rebergen, tevens initiatiefnemer (in 2012 samen met Simon Verwer) van deze website. De redactie is ook verantwoordelijk voor de meeste boekbesprekingen. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@onderwijsfilosofie.nl.

Bij de invulling van deze website wordt gestreefd naar een onafhankelijke behandeling – niet gericht op het vinden van de waarheid, maar op het zoeken, rubriceren, indexeren en verzamelen van mogelijke aanknopingspunten voor een eigen doordacht perspectief. Daarbij komen juist ook de meer subversieve en alternatieve publicaties aan bod, evenals kritische reflecties op boeken die de zogenaamde experts over de praktijk van het onderwijs publiceren. Ook de complexe teksten van soms eeuwenoude filosofen worden niet geschuwd. De hier besproken boeken en ideeën willen we graag laten circuleren en verder onder de aandacht brengen. Dit betekent niet dat we proberen alles toegankelijk en simpel te maken, als het boek moeilijk is of uit filosofische concepten is opgebouwd, dan zal de bespreking een zelfde toon hebben.

Reageren? Er kan op alle stukken gereageerd worden. Inhoudelijke vragen omtrent de hier beschreven denkbeelden zullen we altijd uiterst serieus nemen. Veelal zijn de besproken boeken en publicaties in ons bezit, dus ook voor aanvullende vragen kunnen we altijd de bronnen er makkelijk voor u op naslaan. Ook het uitlenen van deze boeken is mogelijk. Het liefst gaan we echter in gesprek, gewoon vrijblijvend of bijvoorbeeld tijdens een discussieforum, studiedagen en lezingen. Ook is er gelegenheid voor docenten, leraren, leerlingen, of andere onderwijsmensen om teksten in te sturen ter publicatie op deze website.